fbpx

PADI Open Water

Grattis!

Du är på väg att upptäcka en helt ny värld!

Mer info om kursen

PADI Open Water Diver

Detta är den första kursen när du lär dig dyka. Här får du den kunskap, färdighet och erfarenhet som behövs för att du på ett säkert sätt ska kunna dyka och börja utforska världen under ytan. Under kursen varvas teori och praktik. Teorin görs hemma.

Kursen består av teori lektioner via datorn hemma i din takt, fyra-fem bassänglektioner och fyra utedyk fördelat på 2 heldagar.

Förkrav

Du ska ha fyllt minst 12 år och vara simkunnig samt vid god hälsa (hälsodeklaration krävs)

Vad ingår i utbildningen hos Dyk & Hav?

 • PADI Open Water Diver är vägen till att självständigt dyka med apparat.
 • Kursen leder till ett internationellt dykcertifikat som är giltigt i hela världen.
 • E-learning
 • Certifikat
 • Efter certifieringen ingår även en dykutfärd med Hudiksvalls sportdykarklubb som även kan tillgodoräknas vid Advanced kursen.

Utrustning

I utbildningen kan man hyra all utrustning man behöver, det kan dock vara skönt att ha sin egen utrustning, så i samband med nybörjarkurs så ger Dyk & Hav 10% rabatt på dykutrustning.

Man får då även möjlighet att prova den i bassäng under uppsyn av instruktör innan man dyker i öppet hav.

Om man skall utomlands snart?

Det är mycket enkelt då kursen är lika över hela världen, man läser teori och göra bassängdyken hemma, för att sedan göra utomhus-dyken utomlands. På detta sätt sparar man in dyrbar semestertid som man kan dyka och sola på istället för att läsa teori och göra bassängdyk, en så kallad referral-kurs. Läs mer om det här

Olika alternativ

Det finns 3 olika alternativ till att göra utomhusdyken.

 1. Man vill göra sina utomhus på sin semesterresa utomlands, en sk refferal. Då gör man teorin och pooldyken hos oss i Sverige och sedan så gör man upp med valfritt PADI-center i världen för att göra utomhusdyken (open water dives). Då blir det mindre tråk när man är på semestern och man kan ägna sig åt trevligheter 🙂
 2. Göra uppdyken i Hudiksvalls skärgård. Då är det nära och billigare. Vi gör utomhusdyken i vår skärgård. 
 3. Uppdyken i Smögen. Ibland ger vi möjligheten att göra uppdyker någon annanstans än Hudik. Vi har ett nära samarbete med Smögen Dyk & Upplevelse. Här har vattnet bättre sikt och mer liv. Vi bor på deras center och dyker därifrån. I priset inkluderas logi, frukost och lunch. Ett riktigt bra alternativ som vi rekommenderar.

Friskvård

Enligt nya bestämmelser hos skatteverket så räknas nu även sportdykning till friskvård och är avdragsgill för företagare. Hör med din arbetsgivare om de också godkänner denna fantastiska aktivitet som friskvård. Om man väljer att göra en kombinerad kurs med resa så kan man få dessa på olika kvitton. Vi kan givetvis fakturera också.
Läs mer på skatteverkets hemsida

Mer info om kursen

www.padi.com eller maila eller ring mig (Tomas) tel och mail längst ned på sidan.

Att tänka på innan kurs!

Betald kurs=bokad. 

Vi skickar dig teoridelen så fort du betalt din kurs som kan göras till 

BG: 5129-8370, Swish: ‭123-214 90 11‬

Avbokning/Återbetalning

 1. Om du inte kan gå kursen av någon anledning så återbetalar vi 50% av kursen (och ev resa) om du påbörjat din teori. Teorin kan du dock fortsätta med i 1 år från inköpsdatum. Detta gäller om avbokningen sker minst 2 veckor före utsatt kurstid. Om avbokning sker inom 2 veckor från kursstart så återbetalas inte kursavgiften. Se punkt 2.
 2. Har du fått förhinder av någon anledning men vill göra kursen vid ett annat tillfälle så går det bra utan extra kostnad. Det sker då vi kör kursen nästa gång.
 3. Om du ej påbörjat din teori så återbetalar vi hela summan om avbokning sker minst 2 veckor före utsatt kursstart.

OBS! Kontrollera alltid före bokning om ditt hälsotillstånd tillåter dykning.
Fyll i hälsodeklaration. Är du osäker så ta kontakt med läkare!

Här kan du anmäla dig till nybörjarkurserna.

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.