Lofoten hösten 2021

6,500.00 kr

Dykresa till Norges dykmecka

Kategori:
Klicka på ett event i kalendern här nedan:

Beskrivning

Expeditionsresa till Lofoten

OBS! Sista anmälningsdag 31/7-2021
Vi åker till Norge och inte nog med det vi åker till Lofoten med all dess vackra natur och mängder av vrak och klar sikt. Detta passar alla dykare från nybörjare till avancerad så hittar man nått. Det kommer att bli en upptäcktsresa där vi tillsammans upptäcker nya dykplatser. En exklusiv resa som ni inte hittar billigare.

Resan

Vi samåker i minibuss samt en bil. Man bör tänka på att det är 120 mil upp till Lofoten så räkna med ett dygn går åt att åka. Färdkost ingår ej i priset men trivsel och bra musik och historier om grym dykning

Boende

Vi kommer att bo på i ett hus som vi har alldeles för oss själva i Harstad som vi utgår ifrån. I boendet finns 5 sovrum med dubbelsängar i varje rum och alla bekvämligheter, tvättmaskin, wifi mm.

Dykning i Lofoten

Dykning i lofoten är fantastisk med otroligt djurliv och överdrivet många vrak. Här finns allt från späckhuggare (om man har tur) till marulk, pilgrimsmusslor, torsk och nakensnäckor mm mm. Sikten kan vara upp till 20-30m. Temperaturen i vattnet i sep är mellan 9-13 grader, på land ungefär detsamma. Många frågar om det är möjligt att ha våtdräkt och dyka så långt norrut? Svaret är JA, givetvis så är dräkten kallare att ta på till andra dyket men under dyket så är det inga problem om det är en bra våtdräkt. Pär och jag (Tomas) har varit på lofoten och dykt ett flertal gånger men denna plats har vi aldrig bott på, (vi har dock dykt där) så det blir ett litet äventyr där vi tillsammans finner nya dykplatser för framtiden. Vi har dock en kontakt där uppe som kommer att hjälpa oss. En fördel är att man har advanced open water för att kunna dyka på en del vrak. Om man inte har det så finns andra dykplatser tillgängliga som passar. Dykningen sker i dess närområde men även en utflykt till Narvik har vi tänkt.

Covid

Den senaste information angående inresa till Norge under pandemin hittar du här: https://www.visitnorway.se/planera-resan/coronaviruset-och-resor-till-norge/
Men kortfattat så måste du ha det europeiska vaccinpasset (söks här) eller annat bevis på att du haft covid de senaste 6 mån.
Informationen kan ändras så klicka på den första länken för aktuell info.

Sammanfattat:

  • Vecka 36-37 lör-sön (11/9-19/9)
  • Resdagar lördag. Kommer hem söndag
  • Resa ingår
  • Mat på plats ingår. Färdkost betalas själv.
  • Luftfyllning ingår ej, tillkommer med 50kr fyllning
  • Upplevelsen delas
  • Utrustning står man för själv men kan hyras hos oss 
  • Covidbevis kan krävas
  • 7 platser finns för denna exklusiva resa.
  • Sista bokningsdag 1 aug 2021

Så nu är det bara att längta 🙂

Pris: 6500kr

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.