Dykresa till Egypten Live aboard “Simply the best” hösten 2022

0.00 kr

Live aboard I härliga Egypten Simply the best

Kategori: Etikett:
Inga event tillgängliga.

Beskrivning

Det bästa Röda havet har att erbjuda

Vi kommer till hösten att arrangera en resa till röda havet igen. Det är inte bestämt med datum och pris än men man kan förhandsanmäla sitt intresse redan nu för att säkra sin plats. Den är inte bindande.

Vi reser som vanligt med Diving travel network som researrangör.

Vi har 12 platser.

OBS! inget betalas här utan du bokar bara här och väljer “betalas vid leverans” i kassan. Sedan kontaktar Diving Travel Network er för detaljer kring betalning. Räntefri betalning finns att tillgå.

Diving travel Network är researrangör och har hand om betalningar och allt annat som hör till. Dyk & Hav bara förmedlar den.

Simply The Best (Brothers, Daedalus reef och Elphinstone)

Rutten är en kombination av Brothers öarna, Daedalus reef och Elphinstone.

Elphinstone: ligger ca 12 km. ut från kusten utanför Marsa alam och det mest kända revet i södra Röda havet. Revet är ca 300 meterlångt. På båda sidor täcks de lodrätt väggarna av vackra mjuka koraller. Artrikedomen på både djurlivet och korallerna är imponerande. Du driver med strömmen från norra delen av revet till den sydligaste punkten. Titta ut i det blå och du kommer mycket troligt att se något större djur. Vissa tider på året finns det gott om Oceanic White tip här.

Deadalus Reef: ligger ca. 55 sjömil ut från kusten i södra Egypten och klassa som skyddad marinpark. Ovanför vattnet består den av en liten ö med en fyr i mitten men under vatten har du en oas av marint liv. På grund av det långa avståndet från kusten är platsen endast tillgängligt för Liveaboards båtar. Vill du se stora djur, haj eller med lite tur manta? Då är det här stället rätt plats. Under månaderna maj och juni samlas hammarhajarna här i stora stim.

För vem passar resan?

Den här resan passar certifierade dykare med ett certifikatnivå utöver grundkursnivån (PADI Advanced owd eller CMAS 2 stjärnig) och med erfarenhet av minimum 30-50 dyk.

För dig som inte uppfyller certifikatskravet kan vi erbjuda Advanced Open Water Diver kurs

Dykutrustning

Endast lån av 12 liter flaskor och vikter ingår. Vår rekommendation är att du tar med dig din egen dykutrustning på resan. För dig som saknar en egen dykutrustning eller om du vill hyra större flaska, finns möjlighet att hyra det på plats. Vi kan vidarebefordra din förfrågan till båten.

Du kan hyra dykutrustning från oss på Dyk & Hav

Dela upp din betalning

Vi erbjuder också  räntefria delbetalning 6-24  månader.
Du får första aviseringen månaden efter inköpsmånaden. Vid första aviseringen betalar du kampanjavgift, aviseringsavgift samt amortering på skulden. Kommande aviseringar betalar du aviseringsavgift samt amortering.

Om landet

Egypten ligger i nordöstra Afrika och gränsar till Libyen i väster, Sudan i söder, Israel och Gazaremsan i nordöst.

Klimat

I Egypten skiner solen året om. Sommaren är extrem varmt (mai-september) och det är inte ovanligt med temperaturer över 40 grader. Först i december börjar det bli kyligt igen, särskilt om nätterna. Januari är den kallaste månaden med dagstemperaturer mellan 15 och 22 grader på dagtid.

Vattentemperaturen i Röda havet längs Egyptens kust stiger på sommaren (juli,aug,sep,okt) till omkring 30 grader. På vintern kan det vara kring 20-22 grader.

Dykning

I Egypten dyker vi i Röda havets klara vatten. Röda havet är jordens nordligaste tropiska hav och även vårt närmaste tropiska hav. Korallreven i Röda havet bjuder alltid på en svårslagen färgprakt och artrikedom. Här finns även krigsvrak från andra världskriget. Röda havet har ett av världens bästa dykvatten.

Passport och visum

Medborgare från Europeiska unionen erhåller visum vid ankomst till flygplatsen i Egypten. Du behöver ett pass som är giltigt i minst ytterligare sex månader efter hemresan.

Egyptiskt Pund
100 SEK = ca. 200 EGP
(våren 2018)

Strömstyrka

220 V. Stickkontakt som hemma.

Språk

Arabiska.De flesta som jobbar med turister pratar mycket bra Engelska.

Lokaltid

Svensk tid +1 timme. Egypten byter till sommartid/vintertid vid andra tider än i Sverige.

 

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Endast inloggade kunder som köpt den här produkten får lämna en recension.